Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Senatul SUA: A fost propus proiectul de lege privind ASISTENȚA MILITARĂ pentru Ucraina

1 mai. 2014,, 13:52   Externe
6936 4
Foto: zn.ua
Membri ai Partidului Republican din Statele Unite au propus Senatului să ia în considerare proiectul de document care conține măsuri mai eficiente de influență asupre Rusiei în legătura cu poziția sa în Ucraina.

În special, proiectul de lege prevede măsuri de consolidare a NATO, de accelerare a procesului de lucru cu privire la amplasarea unor sisteme de apărare anti-rachetă în Europa, precum și sancțiuni împotriva sectoarelor bancar și energetic ale economiei ruse.

Republicanii a propus să fie introduse măsuri restrictive împotriva a patru bănci rusești, concernului "Gazprom" și companiei "Rosoboronexport". În plus, ei au lansat inițiativa de asistență militară pentru Ucraina în valoare de 100 milioane dolari, inclusiv furnizarea de arme anti-tanc, anti-aeriene și arme de calibru mic.

Senatorii au declarat ca spera să capete sprijinul democraților și să ceară Casei Albe elaborarea unei strategii coerente privind Rusia, în loc de răspunsuri situaționale.

Proiectul documentului a fost susținut de 19 senatori republicani.

Republicanii au numit "timide și insuficiente" măsurile, luate de către administrația președintelui SUA, Barack Obama ca răspuns la acțiunile Rusiei în Ucraina.

"Președintele are o capacitate unică de a subestima orice criză și a întîrzia", - a declarat senatorul Lindsey Graham.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?