X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Rusia denunță sancțiunile europene: Uniunii Europene ar trebui să-i fie rușine că se lasă condusă de SUA

29 apr. 2014,, 14:08   Externe
5496 0
Фото: agerpres.ro
Rusia a denunțat marți noile sancțiuni ale Uniunii Europene impuse unui număr suplimentar de oficiali ruși pentru rolul Moscovei în criza ucraineană, afirmînd că UE s-a lăsat condusă de SUA și ar trebui să-i fie rușine pentru o astfel de poziție, informează Reuters și AFP.

'În loc de a obliga clica de la Kiev să se așeze la masa negocierilor (...) cu privire la viitorul țării, partenerii noștri se lasă conduși de Washington cu noi gesturi ostile față de Rusia', declară diplomația rusă într-un comunicat.

Sancțiunile occidentale instituite împotriva Rusiei vor duce criza din Ucraina 'în impas', a avertizat marți Moscova, după anunțarea noilor măsuri de interdicție americane și europene.

'Este o politică absolut contraproductivă, care duce în impas situația deja critică din Ucraina', a declarat pentru agenția de presă RIA Novosti ministrul adjunct de externe rus Grigori Karasin.

Pe același ton dur, un alt ministru rus adjunct de externe, Serghei Riabkov, a declarat că Statele Unite ale Americii, cu sancțiunile lor de interzicere a transferurilor de tehnologie, resuscitează politică occidentală a 'Cortinei de fier' față de Rusia, recunoscînd că sancțiunile vor afecta sectorul de apărare rus.

'Aceasta va afecta întreprinderile noastre și sectoarele noastre de înaltă tehnologie. Este reîntoarcerea la sistemul creat în 1949, cînd țările occidentale au lăsat să cadă Cortina de fier asupra livrărilor de înaltă tehnologie pentru URSS și alte țări', a declarat Riabkov, întrebat cu privire la noile sancțiuni americane de către publicația electronică Gazeta.ru.

Rusia are pregătit un răspuns la listele cu sancțiuni occidentale, iar o parte dintre aceste măsuri vor fi puse în aplicare cît de curând, a mai spus Riabkov, citat de RIA Novosti.т замораживанию, если будут обнаружены в европейских банках.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?