Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Rușii au achiziționat 25% din acțiunile „Băncii de Economii”

29 apr. 2014,, 09:20   Economie
4575 0
Foto: inprofunzime.md
Banca rusească „Vneșekonombank” a devenit acționar la „Banca de Economii”, achiziționînd prin intermediul companiei sale de investiții „VEB Kapital” un pachet de acțiuni de 24,86% din capitalul social al băncii moldovenești, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat emis de „Banca de Economii”, tranzacția a fost efectuată pe 25 aprilie, la Bursa de Valori a Moldovei, în conformitate cu legislația în vigoare a Republicii Moldova. Suma tranzacției a constituit 50,1 milioane de lei. Totodată, nu se comunică de la cine a fost achiziționat pachetul de acțiuni.

În comunicat se mai menționează că tranzacția a fost efectuată în baza permisiunii Băncii Naționale a Moldovei, aprobate de Consiliul de administrație la 6 februarie 2014.

„VEB Kapital” SRL este în proporție de 100% companie-fiică a băncii rusești „Vneșekonombank”. Scopul principal al activității companiei „VEB Kapital” în domeniul finanțelor și planificării este sporirea eficienței prin perfecționarea gestionării corporative, îmbunătățirea controlului și coordonării activității companiilor care fac parte din grupul „VEB Kapital” SRL, trecerea companiilor la standarde, metode și abordări unice de planificare și formare a bugetului etc.

Potrivit „Băncii de Economii”, venirea unui asemenea investitor strategic va impulsiona activitatea ulterioară a băncii și a sistemului bancar al Republicii Moldova în general.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?