Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

La bursă au fost vîndute 25% din acțiunile „Băncii de Economii”. Cumpărătorul ar putea fi o bancă rusească

25 apr. 2014,, 17:35   Economie
5131 0
Foto: noi.md
La Bursa de Valori a Moldovei a fost vîndut un pachet de acțiuni de 24,9% al „Băncii de Economii, contra sumei de 50,1 milioane de lei, relatează NOI.md. Astfel, peste 9,82 milioane de acțiuni ale BEM-ului au fost vîndute la prețul de 5,1 lei pentru o acțiune, prețul inițial fiind de 5 lei. Numele vînzătorilor și cumpărătorilor acțiunilor BEM nu au fost comunicate.

Anterior se anunțase că o companie fiică a băncii rusești „Vneșekonombank” a obținut permisiunea Băncii Naționale a Moldovei de a achiziționa pînă la 25% din acțiunile „Băncii de Economii”. Potrivit experților, nu este vorba de vînzarea celor 33,33% + 1 acțiune deținute de stat în „Banca de Economii”, care este un pachet de blocare.

Anterior, în urma emiterii închise suplimentare de acțiuni ale ”Băncii de Economii” în valoare de 80,25 milioane de lei, cota statului s-a redus de la 56,13% pînă la 33,33% +1 acțiune, iar compania particulară ”Sisteme Informaționale Integrate” SRL și-a majorat cota în BEM pînă la 33,72%.

Guvernul a declarat că cedarea controlului asupra BEM-ului unui acționar particular, cu păstrarea pachetului de blocare, este cea mai bună variantă pentru rezolvarea problemelor capitalizării băncii, propusă de comisia parlamentară special creată în acest sens. În rezultatul emiterii suplimentare de acțiuni și al investițiilor de 1 miliard de lei efectuate de acționarii particulari, s-a mărit considerabil capitalul normativ al băncii, ceea ce va permite majorarea prețului de piață al acțiunilor BEM-ului care aparțin statului, fără investiții financiare din partea acestuia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?