Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Putin a COMENTAT evenimentele SÎNGEROASE din Slaveansk (VIDEO)

24 apr. 2014,, 14:18   Externe
12035 12
Foto : gravada.com
Vladimir Putin a comentat astăzi evenimentele sîngeroase din Slaveansk, unde trupele ucrainene a lansat o ofensivă asupra forțelor de autoapărare din Donbas.

Aplicarea forței împotriva propriului popor de către autoritățile de la Kiev va avea consecințe grave pentru relațiile dintre Rusia și Ucraina. Declarația a fost făcută astăzi de către președintele Vladimir Putin la forumul mass-media din Sankt Petersburg.

Președintele a reamintit că, spre deosebire de actuala guvernare, Victor Ianukovici nu a dispersat manifestațiile de la Kiev cu ajutorul armatei, cu toate că avea un asemenea mandat. Autoritățile de la Kiev, însă, nu au un astfel de mandat, dar folosesc armata. Potrivit lui Putin "este o huntă, o clică".

Putin a acuzat, de asemenea, autoritățile de la Kiev de încălcarea acordurilor de la Geneva: ei nu dezarmează radicalii din "Sectorul de dreapta", ci îi legalizează.

Potrivit lui Putin, aceste evenimente demonstrează încă o dată că guvernul rus a adoptat o decizie corectă, luînd sub protecție Crimeea, a cărei locuitori au votat pentru aderarea la Rusia.

Potrivit președintelui, dacă nu ar fi sprijinul Rusiei, locuitorii din Crimeea nu ar fi reușit să-și exprime voința.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?