Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Roșca a declarat cine se face vinovat de evenimentele din 7 aprilie

16 apr. 2014,, 15:14   Societate
26490 32
Foto : noi.md
Iurie Roșca a făcut o apreciere a evenimentelor din 7 aprilie 2009 într-un interviu, acordat în exclusivitate portalului Basarabia.md. Politicianul a povestit despre cauzele tragediei de acum cinci ani, despre cine a comandat acel scenariu, de ce durează așa de mult ancheta și cînd vor fi pedepsiți organizatorii violențelor de atunci, transmite NOI.md.

Vă propunem un fragment din acest interviu:

„Dacă e să ne referim strict la Legea cu privire la întruniri, atunci situația este simplă”, a menționat Iurie Roșca. „Spun asta ca persoană care a organizat sute de mitinguri și demonstrații pe parcursul a mai multor decenii. Vii la primărie, depui cerere și o semnezi. Respectiv, în conformitate cu legea, îți asumi responsabilitatea ca acțiunile să aibă un caracter pașnic și democratic. Pînă pe 7 aprilie au fost două grupuri care au scris asemenea cereri: PLDM-ul lui Filat și cîțiva tineri neformali. Din aceste considerente și trebuia de reieșit. Acești oameni trebuiau să fie pedepsiți, și nu administrativ, ci penal, avînd în vedere consecințele tragice ale acelor evenimente. De ce ancheta nu se derulează? Pentru că cei care au organizat această lovitură de stat acum se află la putere și toată această mimare a anchetei nu va aduce nimic bun.

Nimeni din conducerea procuraturii, a Ministerului Afacerilor Interne și a Serviciului de Securitate nu a încercat să elucideze primul episod din acest „film” scandalos. De ce persoanele care au semnat cereri la primărie, au întreprins acțiuni banditești, agresînd poliția și clădirile, de unde au furat tot ce se putea, nu au fost cercetați în niciun fel?!

Așa că nu ne putem aștepta acum la careva descoperiri ieșite din comun pe marginea acestui dosar. În cazul în care la toamnă la putere vor veni alte forțe politice, care vor dori să se clarifice, vom afla adevărul și cei vinovați vor fi pedepsiți. În caz contrar, așa și va rămîne”, a menționat Iurie Roșca.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?