X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Roșca știe cine de cine se teme în culoarele puterii

16 apr. 2014,, 11:52   Politică
4908 5
Foto: noi.md
„Vladimir Plahotniuc îl protejează pe fostul premier Vladimir Filat, pentru ca acesta să nu relateze despre rolul lui în evenimentele din 7 aprilie 2009”, a declarat președintele de onoare al PPCD, Iurie Roșca, transmite NOI.md cu referire la portalul Basarabia.md.

„Este binecunoscut faptul că procuratura se află sub controlul personal al lui Vladimir Plahotniuc. Interesant, de ce el nu este cointeresat ca Filat să fie închis? Cînd aceștia au devenit „complici” și de ce Plahotniuc îl protejează pe Filat cu atîta înfrigurare și nu dă curs acestui caz? Deoarece toți știu că atît precedentul procuror general, cît și cel actual, se află sub controlul lui Plahotniuc, sînt păpușile acestuia. Sistemul judecătoresc și Curtea Constituțională se află, de asemenea, sub controlul lui Plahotniuc. Așa că întrebarea trebuie adresată dlui Plahotniuc: ce rol a avut în evenimentele din 7 aprilie? Iar dacă nu a avut niciun rol, de ce are un comportament așa de timid?”, a menționat fostul vicepreședinte al Parlamentului.

„Pur teoretic, se poate presupune că avînd în vedere că Filat are legături importante la Bruxelles și SUA, iar Plahotniuc are foarte mulți bani în băncile de peste hotare, probabil, protectorii occidentali ai lui Filat nu-i permit lui Plahotniuc să dezlege mîinile procuraturii, pentru ca aceasta să se poată lămuri cu Filat și ortacii lui care au organizat acest eveniment sîngeros”, a spus Roșca.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?