X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Autorităţile Găgăuziei intenţionează să creeze o companie de leasing pentru vînzarea tehnicii agricole din Austria

12 apr. 2014,, 11:00   Economie
3858 1
Foto : ipn.md
Autorităţile din Găgăuzia intenţionează să creeze o companie de leasing cu capital austriac, pentru vînzarea tehnicii agricole din Austria. Anunțul a fost făcut de başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, menţionînd că compania de leasing va fi creată în cadrul parteneriatului public-privat, iar guvernul Austriei este gata să ofere tehnică agricolă nouă, în credit, cu o dobîndă mică, relatează NOI.md.

Başcanul a dat indicaţii să fie desfăşurată, în timpul apropiat, o şedinţă privind crearea companiei de leasing cu participarea partenerilor sustenabili din sectorul agrar din autonomie – potenţialii beneficiari ai programului de leasing. La şedinţă vor participa başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, prim-vicepreşedintele autonomiei, Valeri Ianioglo, şi şeful Direcţiei generale pentru dezvoltare economică, Vitalie Chiurcciu.

Mihail Formuzal a spus că autonomia trebuie să lanseze un program de leasing, să obţină garanţii din partea Guvernului Moldovei şi să realizeze proiectul de creare a propriei companii de leasing pentru comercializarea tehnicii agricole noi din Austria, cu ajutorul căreia agricultura din autonomie se va dezvolta mai bine.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?