X 
Cutremure stiri: 502

Şedinţa Consiliului Municipal a fost zădărnicită, atacul raider asupra Termocomului continuă (VIDEO)

10 apr. 2014,, 11:40   Societate
4236 0
Foto: noi.md
Şedinţa Consiliului Municipal, la care consilierii comuniști intenționau să pună în discuţie în modul cel mai detaliat problema atacului raider, conform schemei criminale a S.A."Termocom", a fost anulată din cauza lipsei de cvorum. În sala se aflau doar 22 consilieri, necesari fiind 27. A ignorat şedința şi primarul general, Dorin Chirtoacă, informează NOI.md.

Nu s-au prezentat la lucru nici consilierii din fracțiunile PLDM și PL, deși consilieri comuniști susțin că convocarea şedinţei extraordinare a fost coordonată cu celelalte fracțiuni ale Consiliului Municipal.

Consilierii comuniști au susţinut un briefing de presă, în cadrul căruia au amintit despre distrugerea planificată a unui obiect energetic important, care a fost adus la faliment cu scopul de a fi lichidat ulterior.

Deputații comuniști l-au acuzat de primarul general de Chișinău, Dorin Chirtoacă, că refuză să discute aspectele legate de activitatea Termocomului și că el a adus în mod deliberat compania la faliment pentru a supune întreprinderea unui atac raider.

Cei care au luat cuvîntul au reamintit faptul că primarul general, încălcînd prevederile hotărîrii CMC din 18 decembrie 2013, a semnat o procură pe numele uneia dintre angajatele Primăriei, autorizînd-o să reprezinte CMC la adunarea generală a acţionarilor S.A."Termocom". Și despre faptul cum prin decizia sa Chirtoacă a schimbat condițiile în care CMC a acceptat ca S.A."Termocom" să fuzioneze cu CET-1 și CET-2, micşorînd cota parte a acţiunilor Consiliului Municipal în noua companie de la 33,5%, conform deciziei CMC din 18 decembrie 2013, pînă la 5,15%. Decizia ulterioară a Curţii de Apel cu privire lichidarea Termocomului a lipsit CMC totalmente de acțiuni în noua companie.

"Este vorba de 2,5 miliarde de lei, furaţi cinic şi fără rușine de la locuitorii capitalei", a declarat consilierul Victor Gurău.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав