Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1411

Florești: Amenzi severe pentru încălcarea regulilor de pescuit în perioada de prohibiție

28 mai. 20:30   Societate
3194 0

Inspectorii de mediu din raionul Florești au desfășurat o serie de razii pentru a combate pescuitul ilegal în perioada de prohibiție, acțiuni concentrate pe sectorul Zăluceni-Sănătăuca al fluviului Nistru.

În urma acestor razii, inspectorii au întocmit 10 procese-verbale contravenționale, conform prevederilor articolului 114 alin. (1) și (2) din Codul Contravențional.

Articolul 114 alin. (1) și (2) sancționează încălcarea regulilor de protecție a resurselor piscicole și a regulilor de pescuit, astfel:

1. Încălcarea regulilor de protecție a resurselor piscicole se sancționează cu amendă de la 300 la 600 lei aplicată persoanei fizice, iar pentru persoanele juridice, amenzile variază între 6000 și 9000 lei.


2. Încălcarea regulilor de pescuit, dacă fapta nu constituie infracțiune, se sancționează cu amendă de la 450 la 600 unități convenționale aplicată persoanei fizice, iar pentru persoanele juridice, amenzile se situează între 10.000 și 15.000 lei.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului subliniază că acțiunile de control desfășurate de inspectorii de mediu au scopul de a proteja biodiversitatea și de a asigura utilizarea durabilă a resurselor naturale.

Vom continua să desfășurăm astfel de razii pentru a proteja ecosistemul Nistrului,

reamintim tuturor pescarilor că nerespectarea regulilor de pescuit și a perioadelor de prohibiție nu doar că afectează negativ mediul, dar atrage și sancțiuni legale severe.

Protejarea resurselor piscicole este responsabilitatea fiecăruia dintre noi.

0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?