Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Ucraina poate obține ajutorul NATO fără a se alătura Alianței - Președintele Austriei

10 apr. 2014,, 02:56   Externe
4810 8
Foto: obozrevatel.com
Ucraina va fi în măsură să sporească capacitățile de luptă ale forțelor sale armate cu ajutorul NATO , dar fără a se alătura Alianței. Despre aceasta informează "Ukrinform", referindu-se la declarația Președintelui Federal al Austriei, Heinz Fischer, la Strasbourg.

" Ucraina și Georgia vor fi în măsură să sporească capacitățile de luptă ale forțelor sale armate cu ajutorul și sprijinul NATO, fără a dobîndi statutul de țară membră a Alianței " , - a spus Fisher.

Potrivit președintelui federal al Austriei, nu este doar opinia lui, dar, de asemenea, poziția președintelui SUA Barack Obama.

În același timp, Fisher nu a exclus integrarea europeană a Ucrainei în viitor, după ce vor fi promovate reformele relevante.

Pentru a face acest lucru, Austria este angajată într-un dialog cu reprezentanții autorităților ucrainene la cel mai înalt nivel. "Sîntem gata să acționăm în calitate de consultanți pentru a veni cu sugestii și opțiuni privind introducerea bazelor normale pentru o societate sănătoasă", - a adăugat el.

Potrivit lui Fischer, Consiliul Europei, la rîndul său, trebuie să asigure securitatea și sprijinul ucrainenilor, să acorde atenție greșelilor guvernării anterioare, să ajute la punerea în aplicare a reformei constituționale cu luarea în considerare a particularităților estului și vestului Ucrainei.

Anterior Secretarul General al NATO a amenințat Moscova cu consecințe grave pentru relațiile sale cu NATO, dacă Kremlinul va decide noi operațiuni anti-ucrainene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?