X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Rezultatele întrevederii dintre Gherman și Lavrov, de la Moscova

4 apr. 2014,, 17:42   Politică
15017 23
Foto: ipn.md
În cadrul întrevederii de astăzi, de la Moscova, ministrul moldovean de externe, Natalia Gherman, l-a informat oficial pe omologul său rus, Serghei Lavrov, despre intențiile Republicii Moldova privind semnarea Acordului de asociere cu UE, în timpul apropiat.

Cei doi oficiali au convenit asupra organizării unor consultări bilaterale pe marginea semnării documentului, care prevede și crearea Zonei de Liber Schimb cu UE.

Un subiect aparte al discuţiilor a ţinut de evoluţiile în reglementarea conflictului transnistrean. Potrivit ministerului de externe de la Chișinău, ambele părți au pledat, în cadrul discuțiilor, pentru soluţionarea diferendului cu respectarea suveranităţii și integrităţii teritoriale a Republicii Moldova. O atenţie specială a fost acordată problemei retragerii forţelor militare ruse de pe teritoriul țării, mai precizează sursa citată.

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii și în problematica reluării exporturilor de vinuri pe piața rusă, dar și în domeniul protecției sociale a cetățenilor moldoveni aflați la muncă în Federația Rusă.

Totodată, în cadrul întrevederii de la Moscova, ministrul Gherman a infirmat oficial zvonurile cu privire la existenţa unor acţiuni de blocare a regiunii transnistrene.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?