Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Cetățenii moldoveni vor circula liber în UE pînă la sfîrșitul lunii aprilie – declarație (VIDEO)

31 mar. 2014,, 15:00   Societate
4517 2
Foto: noi.md
Cetățenii Republicii Moldova vor circula liber în UE pînă la finele lunii aprilie. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul român de externe, Titus Corlățean, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Chișinău.

„Este a doua reuniune a Comisiei interguvernamentale mixte pentru integrare europeană și are loc într-un moment extrem de important pentru parcursul european al Republicii Moldova, înaintea semnării Acordului de asociere, cu doar cîteva momente înainte de un moment istoric, cel al liberalizării regimului de vize. Pînă la finalul lunii aprilie, în mod normal, cetățenii moldoveni vor circula liber în spațiul UE”, a menționat Corlățean în urma unei întrevederi cu ministrul de externe de la Chișinău, Natalia Gherman.

De cealaltă parte, Gherman a precizat că Moldova va prelua experiența României în procesul de implementare a reformelor, iar acest lucru va accelera procesul de integrare europeană a țării.

„Am constatat că un element indispensabil al activității în cadrul comisiei va fi intensificarea eforturilor pe domeniul comunicării obiectivelor de integrare europeană. Vreau să le mulțumesc colegilor români pentru deschiderea manifestată”, a precizat Gherman.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au semnat mai multe acorduri bilaterale privind retransmiterea serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici și cooperarea dintre Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din România şi Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor din Republica Moldova


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?