Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Serghei Lavrov: „Parteneriatul Estic” a fost fondat după principiul „ori cu noi, ori împotriva noastră”

31 mar. 2014,, 12:30   Societate
3398 2
Foto: noi.md
„Proiectul Uniunii Europene «Parteneriatul Estic» iniţial a fost fondat în baza ideii «ori cu noi, ori împotriva noastră»”, a declarat într-un interviu acordat emisiunii "Вести в субботу с Сергеем Брилевым", de la postul TV RTR-Rusia, ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Potrivit agenţiei "Infotag", oficialul a amintit că partenerii occidentali au menţionat acest fapt din momentul alegerilor din Ucraina, din 2004, cînd nu exista nici Uniunea Vamală, nici „Parteneriatul Estic”.

„Ministrul de externe al Belgiei de atunci, iar actualmente, apropo, comisarul european pentru comerţ, Karel de Gucht, a solicitat în mod deschis ucrainenilor să facă o alegere liberă: sînt cu Europa sau cu Rusia. Iată de unde îşi are rădăcinile această mentalitate”, a explicat ministrul.

Potrivit lui Lavrov, "Parteneriatul Estic" s-a transformat într-un instrument al acaparării spaţiului geopolitic (cum este, apropo, şi extinderea NATO)".

„Acest proiect se promova cu orice preţ, ignorînd în totalitate interesele economice legale nu doar a vecinilor Ucrainei – Rusiei şi altor ţări –, dar şi ai statelor atrase în acest proiect. Aceeaşi chestie se va întîmpla şi cu Moldova, cu care se vrea în mod forțat, vara, pînă la alegerile parlamentare, semnat Acordul de asociere”, a spus diplomatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?