X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Viză electronică pentru cetățenii străini care vizitează Moldova

26 mar. 2014,, 16:55   Societate
5512 0
Foto: noi.md
Cetățenii străini care doresc să viziteze Republica Moldova vor putea face rost de viză în regim online. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de Guvern.

Astfel, solicitanţii nu vor mai trebui să meargă la misiunile diplomatice ale R. Moldova. Viza electronică va fi perfectată de către Direcţia generală afaceri consulare din cadrul Ministerului de Externe, iar taxa consulară pentru acest tip de viză va constitui echivalentul în lei moldoveneşti a 60 de euro.

Premierul Leancă a salutat această inițiativă. “Sînt convins că această formă de viză electronică va depăși impedimentele pentru turiști și potențialii investitori și anume în țările unde nu avem misiuni diplomatice”, a menționat șeful Executivului.

În prezent, MAEIE este în proces de definitivare şi testare a Sistemului Informaţional de gestionare a Vizelor, care prevede și eliberarea vizei electronice pentru cetăţenii străini. După ce aceste legi vor fi votate în Parlament, se preconizează lansarea serviciului E-visa pe 1 mai 2014.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?