X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Barroso: Anularea summitului G8 de la Soci, un semnal clar al Occidentului pentru Rusia

26 mar. 2014,, 10:15   Externe
3639 1
Foto: agerpres.ro
Anularea summitului G8, ce era programat în iunie la Soci (Rusia), este un semnal clar al Occidentului că acțiunile Moscovei în Crimeea nu pot fi tolerate, a declarat președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, marți la Haga, unde a avut loc reuniunea consacrată securității nucleare.

''Anularea summitului G8 este un semnal clar și puternic pentru Rusia că acțiunile sale în Crimeea nu pot fi tolerate. Independența acestei țări europene, Ucraina, trebuie respectată'', a afirmat Barroso, citat de agenția de presă ucraineană Unian.

''La masa discuțiilor, am observat o mare disponibilitate în special din partea Japoniei, Canadei și, bineînțeles, a SUA, de a-și exprima solidaritatea cu Ucraina, de a susține Ucraina și de a condamna acțiunile Moscovei'', a adăugat șeful executivului european.

Liderii G7 (SUA, Canada, Germania, Italia, Franța, Marea Britanie, Japonia) și ai UE au adoptat luni la Haga o declarație în care și-au exprimat susținerea pentru integritatea teritorială a Ucrainei și au condamnat anexarea Crimeii de către Rusia. Ei au anunțat, totodată, că își anulează participarea la summitul G8 din iunie de la Soci, summit ce va avea loc la Bruxelles, dar fără prezența Rusiei.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov declara luni seara la Haga că excluderea Moscovei din G8 nu va fi 'o mare tragedie'. ''Dacă partenerii noștri cred că acest format este depășit, așa să fie. Noi nu ne agățăm de acest format'', afirma șeful diplomației de la Moscova în cadrul unei conferințe de presă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?