Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Deputat comunist: Nici vrăbiile din curtea sediului PCRM nu se tem de Timofti

25 mar. 2014,, 13:53   Politică
4823 6
Foto: noi.md
Anunțul făcut recent de șefului statului, Nicolae Timofti, privind revotarea proiectului de lege care interzice simbolurile comuniste nu trezește îngrijorare din partea Partidului Comuniștilor. Cel puțin asta a declarat pentru NOI.md deputatul comunist Artur Reșetnicov, care a calificat declarațiile lui Timofti în acest sens drept abateri.

Reșetnicov a ținut să precizeze că acțiunile și declarațiile șefului statului sînt contradictorii la acest capitol.

„În anii '80, Timofti, fiind judecător, a trimis o persoană într-un spital de psihiatrie, pentru propagandă anticomunistă, iar acum cel mai mare regret al său este că nu a reușit să interzică simbolica comunistă. Nu cred că poate fi dată o apreciere acestor abateri diametral opuse din viața și cariera acestui om. Atunci cînd va dispărea coaliția de guvernare, cu siguranță vom afla și despre alte regrete ale lui Timofti. Nici vrăbiile din curtea sediului partidului nostru nu se tem de această persoană”, a menționat Reșetnicov.

Deputatul afirmă că atît Timofti, cît și reprezentanții coaliției de guvernare nu au nicio șansă din punct de vedere juridic să scoată în afara legii simbolica comunistă.

„Din punct de vedere juridic, nu există nicio posibilitate de a interzice simbolica unui partid într-un stat. Asupra acestui lucru s-au expus atît Comisia de la Veneția, cît și Curtea Constituțională”, a precizat Reșetnicov.

Anterior, în cadrul unei conferințe prilejuite de marcarea a doi ani de mandat, Nicolae Timofti a declarat că cel mai mare regret al său, pe plan profesional, este faptul că nu a reușit să contribuie la excluderea simbolurilor comuniste din Republica Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?