X 
Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Protest la Aeroportul Internațional Chișinău

24 mar. 2014,, 12:15   Societate
7292 6
Protest la Aeroportul Internațional Chișinău
Foto: noi.md
Membrii Mișcării Populare Antimafie au organizat astăzi un protest la Aeroportul Internațional Chișinău, prin care au cerut autorităților să rezilieze contractul de concesionare a aeroportului. Activiștii atenționează asupra pericolului existent la adresa securității statului, în condițiile în care trupele militare ruse sosesc zilnic în Transnistria prin aeroportul din Chișinău, spun membrii mișcării.

„Aeroportul reprezintă o poartă deschisă pentru trupele ruse, care trec nestingherit prin acest aeroport și ajung în Transnistria. Numai ieri au venit 160 de soldați în civil. Acest aeroport reprezintă o Transnistrie la porțile orașului Chișinău. Este un pericol pentru securitatea Moldovei. Rusia își întărește pozițiile pentru un eventual atac asupra Moldovei”, a spus vicepreședintele Mișcării Antimafie, Daniela Bodrug.

Manifestanții condamnă decizia de concesionare a aeroportului unei companii ruse și afirmă că instituția ar fi gestionată în prezent de un fost KGB-ist.

Menționăm că activele AIC și terenul aferent au fost transmise în concesiune pentru o perioadă de pînă la 49 de ani, iar volumul investițiilor întreprinderii concesionale urmează să fie de cel puțin 230 de milioane de euro.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?