X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Soluția primarului pentru starea deplorabilă a stațiilor din capitală

17 mar. 2014,, 12:23   Societate
3764 1
Foto: noi.md
Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, susține că doar o parte dintre stațiile de așteptare din capitală vor fi renovate din banii municipalității, în cazul în care agentul economic responsabil de problema în cauză nu va întreprinde anumite măsuri. Anunțul a fost făcut astăzi, după ședința serviciilor Primăriei.

Chirtoacă a precizat că, în prezent, administrația publică locală nu dispune de suficiente resurse financiare pentru a reabilita toate stațiile de troleibuz. Potrivit lui, prioritate va fi acordată stațiilor de pe străzile principale ale capitalei.

„Stațiile sînt obiectul unui parteneriat public-privat, aparțin unui agent economic și, în mod normal, agentul respectiv trebuie să investească în această reabilitare. Acel agent economic a intrat în faliment, să vedem dacă vor fi gata să facă ceva, dacă nu, vom căuta surse în bugetul municipal pentru a interveni acolo unde situația este deplorabilă sau pe străzi centrale”, a menționat primarul.

Primarul a condamnat actele de vandalism care au avut loc în stațiile de așteptare, pe parcursul ultimilor ani, precizînd că aceste construcții au fost concepute pentru a rezista cel puțin 20 de ani.

„În urmă cu șapte ani noi am schimbat toate stațiile de troleibuz. Ar fi cumva impropriu acum să le schimbăm din nou. Întrebarea nu este cînd o să le renovăm, dar de ce au fost distruse?, de ce au fost vandalizate? Aici este o întrebare legată de gradul nostru de civilizație al tuturor. Este absurd să se întîmple o asemenea situație într-un oraș în care cu toții pretindem că devenim europeni”, a subliniat Chirtoacă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?