X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4023

Reșetnicov: Coaliția de guvernare încearcă din răsputeri să certe Moldova cu Rusia

11 mar. 2014,, 09:00   Politică
6123 13
Foto: obzormd.com
„Trimiterea contingentului de pacificatori militari moldoveni în Kosovo sub conducerea directă a comandamentului NATO este nu doar o încălcare gravă a prevederilor Constituției Republicii Moldova privind statutul de neutralitate al țări, ci și încă un butoi cu dohot în relațiile Moldovei cu Rusia”, a declarat pentru NOI.md fostul director al SIS-ului, deputatul PCRM Artur Reșetnicov.

În același context interlocutorul a amintit și despre intenția delegației parlamentare a Moldovei de a participa la Programul de instruire parlamentară organizat de Adunarea Parlamentară a NATO, precum și despre preconizata întrevedere cu secretarul general al NATO, Anders Fogs Rasmussen, adjuncții acestuia David Hobbs și Alexander Vershbow, alți funcționari ai blocului militar.

„Face parte din aceeași categorie ca recentele voiajuri ale lui Igor Corman și Iurie Leancă la Washington, unde printre altele au discutat și problema apropierii Moldovei de NATO. Tot aici trebuie inclusă și declarația privind situația din Ucraina votată de Parlament în lipsa fracțiunii PCRM, și intenția premierului de a pleca la Kiev pentru a stabili relații cu noua putere. De fapt, aceasta din urmă se încadrează în codul de conduită al uzurpatorilor: de a susține regimul banditesc apropiat, care a venit la putere prin lovitură armată”, a precizat politicianul.

„Avem Tratatul de prietenie și cooperare cu Rusia, în care este stipulat foarte clar că în niciun caz nu se poate acționa în detrimentul intereselor celeilalte părți, iar în cazul apariției unor situații de conflict cu o terță parte trebui organizate consultațiile necesare. La Washington „s-au consultat” sau mai bine zis au primit indicații, iar cu partenerul strategic, atît pe plan politic, cît și economic au „uitat” s-o facă. Iar pe urmă ne mirăm de reacția corespunzătoare din partea Rusiei și îi cerem să nu confunde politica și economia, cum au declarat Filat și alți politicieni proști din Moldova. Rușine, domnilor bandiți. Nu este nici chiar după „principiile” cercurilor voastre”, a conchis Reșetnicov.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?