X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Vlah avertizează: Marşul unioniştilor preconizat la Comrat e periculos pentru sănătate (VIDEO)

6 mar. 2014,, 14:59   Societate
6313 6
Foto: noi.md
"Pe 9 martie îi vom întîmpina cu flori la Comrat pe unionişti, dacă aceştia vor dori să desfăşoare la noi un „marş pentru o Moldovă unită şi independentă". Însă dacă acest eveniment se preconizează să aibă loc cu lozinci despre aderarea Republicii Moldova la România, atunci consecinţele pentru participanţii acestuia ar putea fi destul de periculoase", a comentat pentru NOI.md deputata Parlamentului Irina Vlah informaţiile apărute în reţelele sociale precum că "Acțiunea-2012" intenţionează să desfăşoare duminica viitoare „marşul unioniştilor” în capitala UTA Găgăuzia.

Irina Vlah a reamintit că pe data de 2 februarie, în Găgăuzia a avut loc un referendum, în cadrul căruia 98 la sută din populaţia autonomiei s-au pronunţat pentru Moldova unită şi independentă.

"Organizatorii "marşului unioniştilor” ar trebui să se gîndească serios dacă este nevoie să încerce răbdarea locuitorilor autonomiei, mai ales că inscripţiile ofensatoare "unire" la intrarea în UTA Găgăuzia i-au indignat pe cetăţenii noştri", a avertizat Vlah.

"Cel mai probabil că forţele din spatele organizatorilor marşului doresc să destabilizeze situaţia din regiune. Ne-am adresat deja la organele de drept, cerînd să nu se admită provocări, să fie luate măsurile necesare pentru menţinerea ordinii. Cred ca în acest caz bunul simţ va triumfa şi provocatorii vor renunţa la intenţiile lor", a conchis Irina Vlah.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?