Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Expert: Autorităţile au început restabilirea ordinii în Chișinău de la cei mai dificili membri ai societății (VIDEO)

5 mar. 2014,, 17:22   Societate
5245 2
Foto: noi.md
Astăzi, pe o porţiune a străzii Bulgare, care se află mai la vale de Piața Centrală, a început demolarea selectivă a gheretelor instalate ilegal de către stăpînii acestora direct pe trotuare, comunică NOI.md cu referire la postul de televiziune „Prime”.

Proprietarii punctelor comerciale demolate recunosc că au instalat construcţiile ilegal, fără permisiunea instanţelor corespunzătoare, însă s-au văzut nevoiţi să o facă pentru a avea posibilitatea de a-şi cîştiga existenţa, dar şi pentru a-şi putea hrăni familiile.

"Victimele" sînt convinse că gheretele ilegale ale proprietarilor care dau mită funcționarilor Primăriei şi preturilor nu vor fi demolate.

Pretorul sectorului Rîşcani respinge categoric acuzațiile de corupție și promite să curețe zona încredinţată lui de gheretele ilegale care denaturează imaginea orașului, deja pînă la sfîrșitul acestui an.

Inițiativa autorităților orăşeneşti merită susţinută, consideră unii experți și înșiși cetățenii. Orașul, în opinia lor, s-a transformat demult într-o piață imensă, urîtă, insalubră. Dar ce să facă cei pentru care comerţul stradal este singura sursă de existență?! Nu pare să existe nicio încercare de a remedia situația în cauză, nici din partea autorităţilor municipale, nici din partea autorităţilor centrale ale țării. Totul se limitează la promisiunile unui viitor luminos după semnarea documentelor cu privire la asocierea iluzorie a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?