X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Centrul Informaţional al UE în Transnistria s-a închis

28 feb. 2014,, 11:45   Societate
3462 1
Foto: evz.md
Centrul Informaţional al UE în Transnistria şi-a sistat activitatea, fără să lucreze nici trei luni. Despre aceasta au comunicat sursele mass-media din regiune.

Surse din cadrul organizaţiei neguvernamentale "Casa comună", în incinta căreia activa centrul, au confirmat pentru "Infotag" că "activitatea centrului informativ al UE în Transnistria temporar şi-a sistat activitatea pe un termen indefinit", refuzînd să dea comentarii.

Interlocutorul doar a explicat că "activitatea proiectelor este temporar sistată din iniţiativă proprie", subliniind că "organizaţia nu a înregistrat cazuri de ameninţări sau presiuni din partea autorităţilor în ceea ce priveşte realizarea proiectelor".

Centrul a fost deschis la Tiraspol la începutul lunii decembrie 2013, "pentru a oferi cetăţenilor accesul liber şi gratuit la informaţii despre UE".

Reprezentantul delegaţiei UE în Moldova, Wicher Slagter, a declarat în cadrul ceremoniei de inaugurare a centrului că este important ca Transnistria să afle despre UE direct de la sursă.

"UE este una dintre cele mai importante pieţe de export, mulţi tineri din regiune ar dori să studieze în UE. De aceea UE are o mare importanţă pentru Transnistria, care ar putea profita de Acordul de asociere cu UE, pe care recent l-a parafat Moldova", a spus diplomatul.

Potrivit sursei, dacă Transnistria va adera la Zona de Liber Schimb RM-UE, atunci PIB-ul acesteia poate creşte cu 4%, iar în caz contrar, după anul 2015 se va ciocni de taxele de import şi va pierde 5% din PIB.

Din 2007, în Republica Moldova funcţionează circa 10 centre ale UE, inclusiv la Chişinău, Bălţi, Cahul, Comrat, Soroca şi Ungheni.

Autorităţile Transnistriei nu acceptă cursului integrării europene, ales de Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?