Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Guvernul a aprobat modificări la modul de repartizare a mijloacelor fondului de subvenţionare

20 feb. 2014,, 09:40   Economie
3602 0
Foto: noi.md
În decizia de săptămîna trecută Guvernul a aprobat modificări privind modul de repartizare a mijloacelor Fondului de subvenţionare în agricultură pentru anul 2014.

Potrivit agenţiei "Infotag", ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a explicat în cadrul şedinţei Guvernului că a fost nevoie de operarea unor modificări, după ce au avut loc noi discuţii cu partenerii de dezvoltare.

"Aceste discuţii au fost finalizat ieri. Drept rezultat, în regulamentul de repartizare a subvenţiilor au fost introduse cerinţe în ceea ce priveşte mediul şi au fost aplicate restricţii la subvenţionarea utilajului agricol", a spus Bumacov.

Sursele de încredere ale agenţiei "Infotag" au comunicat că aceste restricţii se referă, în special, la procurarea tehnicii scumpe, cum ar fi combinele sau frigiderele.

"Banca Mondială se împotriveşte ca tehnica scumpă să fie subvenţionată de stat, considerînd că astfel banii statului alocaţi pentru subvenţii se vor epuiza mai rapid, iar întreprinderile mici nu vor fi susţinute de stat. În decizia de săptămâna trecută a Guvernului era indicat că pentru procurarea combinerilor statul poate acorda subvenţii pînă la 4,5 mil. de lei", a spus interlocutorul agenţiei.

În acest an Fondul de subvenţionare prevede mijloace în sumă de 500 mil. de lei, cu 100 mil. de lei mai mult decît în 2013.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?