Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Băsescu i-a amintit lui Ianukovici de soarta lui Ceaușescu

20 feb. 2014,, 01:15   Externe
7153 5
Foto: regnum.ru
Președintele României Traian Băsescu este profund preocupat de valul de violență și pierderea de vieți omenești ca urmare a ciocnirilor de pe străzile din Kiev, se spune în declarația difuzată la 19 februarie de serviciul de presă al președintelui român, transmite IA REGNUM.

" România a trecut prin ciocniri violente în timpul revoluției din 1989 , atunci cînd mai mult de 1.000 de oameni au murit în lupta pentru libertate și democrație – a reamintit Traian Băsescu. – Am învățat atunci lecția că violența nu este o soluție și că soluțiile trebuie căutate pe baza dialogului democratic".

El a făcut apel la președintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, cu un apel de a nu recurge la forță și a nu ordona reprimarea protestelor. " O astfel de mișcare nu poate fi o soluție democratică pentru criza de încredere în actuala majoritate parlamentară. Continuarea reprimării violente a protestelor va duce cu siguranță la o escaladare a ciocnirilor, și nu poate fi o soluție pentru criza cu care se confruntă Ucraina" , - a spus Băsescu. De asemenea, el i-a cerut lui Ianukovici "să găsească soluții prin dialog, pentru a preveni creșterea numărului de victime la Kiev și în alte regiuni din Ucraina".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?