X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Plahotniuc vs Platon: lupta continuă

18 feb. 2014,, 14:33   Societate
11047 8
Foto: europalibera.org
„Acuzațiile de tentativă de mituire a deputaților din Partidul Liberal Democrat și Partidul Democrat au bază reală. Asistăm la declanșarea unui război pentru preluarea controlului asupra sectorului bancar și al fluxurilor financiare între doi jucători puternici – Plahotniuc și Platon. Și este destul de firesc să fie utilizate în această bătălie toate instrumentele disponibile”, a declarat analistul politic Bogdan Țîrdea pentru NOI.md.

Intervievatul a amintit că anul trecut a fost practic monopolizată piața de asigurări. Jucători activi au rămas Platon, Plahotniuc, Șor – cei mai slabi au fost pur și simplu eliminați din acest domeniu de afaceri. Același lucru se întîmplă și în sectorul bancar. Deja a fost reformatat Consiliul de administrație al băncii „Moldova Agroindbank”. Platon a decis să cucerească posibilitatea de a influența deciziile administrative ale Consiliului de administrație al „Victoriabank”, ceea ce nu poate accepta Plahotniuc. Se încinge un război aprig. Timpul va spune care dintre ei se va clătina primul.

„Astăzi acest război este încă la nivel de declarații. Dar nimeni nu garantează că același Platon nu va încerca să provoace alegeri anticipate sau nu va cumpăra cîțiva deputați din partidul rivalului său de afaceri și din cel al liberal-democraților pentru a compromite semnarea acordurilor cu UE. Acest lucru, desigur, îi va permite lui Platon să manipuleze și cu unii, și cu alții. Și nu trebuie să uităm că Platon este o figură foarte importantă, în spatele căruia stau fluxuri financiare uriașe, inclusiv în numerar, conturi offshore, un grup de interese de afaceri din Rusia. De aceea, în dorința sa de a-și mări influența asupra domeniilor importante pentru el, de a oferi garanții pentru propria afacere și pentru sine personal, el își va aplica tot arsenalul de posibilități, inclusiv crearea unui grup de deputați pe care să-i țină sub control”, a concluzionat Țîrdea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?