Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Curtea Constituțională, sesizată în privința deputatului Guma

6 feb. 2014,, 16:59   Politică
5053 11
Foto: alfanews.md
Deputatul din partea PCRM Grigore Petrenco a depus o sesizare la Curtea Constituțională, prin care solicită magistraților să se pronunțe pe marginea dreptului deputatului democrat Valeriu Guma de a-și exercita mandatul de parlamentar.

Sesizarea are legătură cu faptul că Valeriu Guma a fost condamnat în România la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență și corupție, relatează NOI.md. În acest context, Petrenco consideră că Valeriu Guma trebuie tras la răspundere.

„Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova se află în situaţia de incompatibilitate politică şi morală cu calitatea de deputat şi în imposibilitate definitivă de a continua exercitarea mandatului. Prin sentinţa definitivă şi executorie, imunitatea deputatului se consideră consumată de drept, Parlamentul Republicii Moldova avînd obligaţiunea să se autosesizeze în vederea ridicării mandatului deputatului pentru asigurarea executării pedepsei în cadrul instituţiilor penitenciare”, se menționează în sesizarea depusă de către deputatul comunist.

Valeriu Guma a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în România, fiind învinuit de „cumpărare de influenţă şi complicitate la luare şi dare de mită”.

În același timp, colegii săi de partid susțin că din partea României nu a venit nici o hîrtie cu învinuire oficială.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?