X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Ministerul Sănătății comentează informația despre scumpirea serviciilor medicale pentru cetățenii neasigurați

5 feb. 2014,, 12:15   Societate
3482 0
Foto: jurnal.md
Ministerul Sănătății infirmă informația apărută în presă despre scumpirea serviciilor medicale pentru persoanelor neasigurate.

Viceministrul Sănătății Mihai Ciocanu a precizat că, deocamdată, nu se prevede scumpirea serviciilor medicale pentru această categorie de cetățeni. „S-a propus doar ca această chestiune să fie discutată la Minister, deoarece prețul la unele servicii medicale este mult mai mic decît cheltuielile pentru oferirea lor și sînt acoperite din contul asigurărilor în medicină. Însă modificarea prețurilor este reglementată doar prin hotărîre de guvern, în caz de necesitate. Acum nu există o asemenea necesitate, de aceea, în acest an nu se prevede scumpirea serviciilor medicale”, a menționat Ciocanu.

Totodată, lista tarifelor la serviciile medicale pentru persoanele neasigurate a fost mărită și acum include 4700 de servicii, costul cărora variază între 7 mii și 115 mii de lei. Cele mai scumpe servicii sînt cele cardiologice. Potrivit viceministrului, în viitor vor fi stabilite și tarifele la operațiile de transplant.

Actualele tarife la serviciile medicale pentru persoanele neasigurate au fost aprobate în anul 2011.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?