Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Igor Corman despre posibilitatea organizării unor referendumuri, ca în Găgăuzia, și în alte raioane

4 feb. 2014,, 11:30   Politică
4564 9
Foto: noi.md
Ceea ce a avut loc în Găgăuzia nu poate fi un precedent pentru alte localități sau municipii din Republica Moldova. Această opinie îi aparține președintelui Parlamentului, Igor Corman, care susține că asemenea evenimente în niciun caz nu pot avea loc și în alte regiuni, relatează NOI.md cu referire la publika.md

„Acest joc de-a referendumul în Găgăuzia a luat sfîrşit. Decizia finală o va lua instanţa de judecată, chiar şi domnul Formuzal a declarat acest lucru. Al doilea referendum este în context mai larg, cu implicarea opoziţiei, cu participarea PCRM şi a deputaţilor socialişti. Și astfel de încercări de a scoate dividende politice nu le consider binevenite. Consider că în niciun caz nu poate fi un precedent pentru alte localităţi din Moldova. În niciun caz nu se poate repeta. Aspectele legate de politica externă a ţării sînt atribuţia conducerii ţării. Înţeleg că aceşti deputaţi se ascund sub imunitatea parlamentară, dar vor fi traşi la răspundere conform legii”, a spus Igor Corman.

La rîndul său, premierul Iurie Leancă și-a reiterat poziția precum că referendumurile din Găgăuzia reprezintă o încercare de a destabiliza situaţia în Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?