X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Experţi de la Chişinău şi Tiraspol au discutat posibilitatea circulaţiei prin Transnistria a unor trenuri noi

3 feb. 2014,, 12:10   Societate
4133 1
Foto: noi.md
Posibilitatea organizării circulaţiei prin Transnistria a trenurilor de pasageri suplimentare a făcut obiectul discuţiilor în cadrul şedinţei grupurilor de experţi din Moldova şi Transnistria pentru chestiunile transportului feroviar, care a avut loc vineri la Chişinău.

Potrivit comunicatului Ministerului Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN, citat de agenţia „Infotag”, părţile s-au înţeles să pornească, în privinţa acestui subiect, „strict de la gradul de solicitare a acestor trenuri de populaţia Transnistriei”.

În parte, s-a vorbit despre circularea prin regiune a trenului „Chişinău - Sankt Petersburg”.

S-a decis ca după întocmirea calculelor economice şi a analizei fluxului existent de pasageri părţile să desfăşoare o şedinţă ordinară pentru examinarea propunerilor pentru soluţionarea acestui subiect.

Rezultatele acestor studii urmează să servească drept bază pentru restabilirea circulaţiei feroviare complete de pasageri prin teritoriul Transnistriei.

La momentul actual, prin Transnistria circulă din Chişinău doar trenurile spre Odesa și Moscova, tur-retur. Vara prin regiune circulă şi trenul sezonier Saratov-Varna. Celelalte trenuri de pasageri din Chişinău ocolesc Transnistria.

Moldova a sistat circulaţia feroviară prin Transnistria în 2006, după ce autorităţile autoproclamatei RMN au declarat proprietatea întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova”, care se află pe teritoriul regiunii, ca proprietate a sa şi au creat pe baza acesteia Întreprinderea Unitară de Stat „Calea Ferată a Transnistriei”. Chişinăul a explicat încetarea circulaţiei prin imposibilitatea de a controla circulaţia prin regiune. Situaţia a fost deblocată doar în 2010, cînd prin Transnistria s-a reluat circulaţia trenurilor din Chişinău spre Odesa şi Moscova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?