Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Diplomați străini consideră că autoritățile Moldovei ar trebui să explice populației esenţa integrării europene

30 ian. 2014,, 10:13   Societate
3341 0
Foto: facebook.com/Friedrich Ebert Stiftung Moldova
Diplomați străini consideră că „autoritățile Moldovei ar trebui să explice mai activ populației esența integrării europene”.

Potrivit agenţiei „Infotag”, ei au făcut aceste declaraţii pe parcursul întrevederilor purtate miercuri la Chișinău pe tema „Parteneriatul Estic la răscruce de drumuri. Lecţii învăţate din experienţa Ucrainei pentru Uniunea Europeană și Republica Moldova”.

Ambasadorul Germaniei în Republica Moldova, Matthias Meyer, a menţionat că „acest an este unul foarte dificil pentru Republica Moldova”.

„Pentru acest an sînt preconizate alegeri parlamentare, Guvernul însă mai trebuie să implementeze reforme pentru a îndeplini agenda de asociere cu UE. Este nevoie de un dialog între Chișinău și Bruxelles atît în interiorul țării, cît și în scopul de a obține un consens larg. Este important să tragem concluzii, pentru a evita greșelile care ar putea provoca crize”, a subliniat ambasadorul.


Șeful Delegației UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, de asemenea, a menţionat că „Guvernul va trebui să pună în aplicare o serie de reforme dureroase și, din această cauză, este nevoie de o permanentă comunicare cu cetăţenii”.

„Trebuie să li se explice toată complexitatea problemelor: ce este UE, democrația, drepturile omului, care sînt aspiraţiile Republicii Moldova și cu ce se va alege din toate acestea cetățeanul de rînd. Toate acestea sînt foarte importante, mai ales în anul 2014, în situația foarte dificilă în care s-a pomenit Republica Moldova”, a declarat Tapiola.

La rîndul său, ministrul adjunct al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova Iulian Groza a recunoscut că „autorităţile nu au acordat suficientă atenție dialogului cu cetățenii în ce priveşte integrarea în UE”.


„Sîntem conștienți de responsabilitatea noastră, precum și de complexitatea provocărilor cu care ne confruntăm. Pentru noi este important să facem tot posibilul ca procesul de integrare europeană a Republicii Moldova să fie ireversibil, dar şi să ne asigurăm că putem conta pe sprijinul cetățenilor Republicii Moldova în acest parcurs”, a conchis Groza.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?