X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Expert: Chiciura de pe copaci nu reprezintă un pericol pentru următoarea recoltă de fructe

27 ian. 2014,, 09:40   Societate
3413 0
Foto: noi.md
Temperaturile joase, care au dus la formarea chiciurii pe copaci, nu vor influenţa recolta de fructe din anul acesta”, consideră şeful Direcţiei politici de producţie şi reglementări de calitate a produselor vegetale, Mihai Suvac.

Solicitat de „Infotag”, acesta a menţionat că „nu există motive pentru îngrijorare, deoarece temperaturile joase ale aerului sînt caracteristice pentru perioada de iarnă”.

„Culturile multianuale rezistă la geruri de pînă la 30 grade Celsius. Viile sînt mai puţin rezistente, însă vremea meteo care s-a stabilit acum în ţară (între -10 și -14 grade) nu va afecta starea acestora”, a spus Suvac.

Potrivit lui, cele mai multe daune au fost provocate de vîntul puternic, care săptămîna aceasta a rupt numeroase crengi şi chiar a doborît copaci, însă este prematur a vorbi despre nişte cifre concrete.

„Cînd se va încălzi şi se vor începe lucrările în livezi, va deveni clar cîţi copaci au avut de suferit. Atunci va fi adunată toată informaţia referitoare la daunele provocate, dar vă asigur că motive pentru îngrijorare nu există, deoarece pentru Moldova aceasta este o iarnă obişnuită”, a menţionat expertul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?