Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Premierul slovac, în stare gravă: „Următoarele ore sînt decisive”

15 mai. 17:52   Externe
1723 0

Contul oficial al premierului slovac Robert Fitzo a publicat primul mesaj după tentativa de asasinat asupra sa, care susține că acesta se află într-o stare „periculoasă pentru viață”.

Informația este relatată de Adevărul European.

Postarea de pe contul de Facebook al lui Fitzo rezumă faptul că premierul a suferit mai multe răni prin împușcare „și se află acum într-o stare care îi pune viața în pericol”.

„Deocamdată, el este transportat cu elicopterul la Banska Bystrica, deoarece deplasarea la Bratislava ar dura prea mult, avînd în vedere necesitatea unei intervenții urgente. Următoarele ore vor decide totul", se arată în postare.

Pagina de Facebook a lui Fitzo nu a precizat natura rănilor, dar Aktuality susține că premierul slovac a fost împușcat în abdomen. Aceeași informație a fost confirmată pentru The Guardian și de purtătorul de cuvînt al partidului lui Fitzo, Smer.


După cum s-a relatat, prim-ministrul slovac Robert Fitzo a fost împușcat pe 15 mai, după o ședință în deplasare a guvernului.

Potrivit martorilor care au fost la fața locului, premierul s-a apropiat de oamenii care îl salutau, moment în care au răsunat mai multe focuri de armă. După aceea, șeful guvernului a căzut la pămînt.

Potrivit presei, suspectul în tentativa de asasinare a lui Fitzo s-a dovedit a fi scriitorul în vîrstă de 71 de ani și susținător al partidului de opoziție „Slovacia Progresistă” Juraj Cintula.

Forțele de ordine investighează în prezent motivele acestuia.

0
0
0
12
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?