X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Președintele CEC, Iurie Ciocan, este cercetat penal

17 ian. 2014,, 03:05   Societate
7263 4
Foto: omg.md
Inspectoratul General al Poliției a inițiat o urmărire penală în privința președintelui Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, din cauza că ultimul a tăinuit proprietățile pe care le deține în România împreună cu soția sa.

Cauza penală a fost pornită pe 28 noiembrie 2013 în baza art. 3521 din Codul Penal, pe faptul indicării intenționate în declarația cu privire la venituri și proprietatea datelor inexacte sau incomplete de către președintele CEC, Iurie Ciocan.

Cauza penală a fost inițiate în baza unei sesizări a Comisiei Naționale de Integritate adresate Procuraturii Generale. Ofițerul de urmărire penală, Andrei Ciubotaru, a declarat pentru agenția OMEGA că ordonanța începerii urmăririi penale în privința lui Iurie Ciocan a fost semnată de procuratura anticorupție.

Amintim că agenția OMEGA a scris pentru prima data în luna iulie 2013 despre proprietățile nedeclarate pe care le deține Iurie Ciocan. Agenția a menționat că deține documente care indică asupra faptului că președintele Comisiei Electorale Centrale din Moldova, Iurie Ciocan, nu și-a declarat un imobil din România, situat în apropierea stațiunii turistice Sovata.

Potrivit hotărîrii Agenției pentru protecția mediului a județului românesc Mureș, în unul din satele situate în zona forestieră a județului a fost proiectată o ”casă de vacanță”, care aparține președintelui CEC, Iurie Ciocan și soției sale, Eleonora Marian. Imobilul indicat nu a fost inclus în nicio declarație pe venit a funcționarului moldovean.

Mai tîrziu, președintele Comisiei Naționale de Integritate, Anatolie Donciu, a anunțat că CNI a stabilit că Iurie Ciocan nu a inclus în declaraţiile de avere şi proprietate unele imobile pe care le deţine împreună cu soţia sa în România, ”un teren şi alte proprietăţi care sînt identificate în cadrul controlului, nu s-au regăsit în declaraţiile depuse de respectivul demnitar".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?