X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Presa: Este implicată Arabia Saudită în atacurile teroriste din Volgograd?

15 ian. 2014,, 10:35   Externe
4515 0
Foto: pravda-team.ru
Arabia Saudită este direct implicată în atacurile teroriste de pe teritoriul Federației Ruse, a anunțat agenția iraniană de știri "Fars", făcînd referire la un reprezentant al FSB din Rusia.

Potrivit "Fars", ofițerul FSB a declarat în condiții de anonimat că serviciile secrete ruse au adunat dovezi cu privire la pregătirea actelor teroriste din Volgograd cu implicarea "văduvelor negre". Documentele au arătat o rețea complexă de recrutare și instruire a teroriștilor, cu filiale în Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Turcia și Liban. Materialele colectate au fost transmise, inclusiv președintelui rus, Vladimir Putin.

În aceste materiale principalul însuflețitor al terorismului, care a oferit "văduvelor negre" suport divers, inclusiv financiar, este numită Arabia Saudită. Potrivit sursei "Fars", dovezile privind complicitatea Er-Riyadului la atentatele cu bombă este de necontestat . "Fars" conchide că Rusia, probabil, va riposta hotărît regatului.

Potrivit agenției, anterior s-a vehiculat că prințul saudit Bandar bin Sultan a ordonat atacurile teroriste de la Volgograd, după ce liderul rus Vladimir Putin nu a acceptat o afacere avantajoasă în domeniul petrolului, propusă de prințul saudit, care ar permite Rusiei să aibă o poziţie dominantă pe piaţa petrolului şi gazelor. Preţul acestui tîrg ar fi renunţarea Rusiei în a mai susţine Siria.

Cele două atacuri teroriste de la Volgograd, din 29 și 30 decembrie au făcut 35 de victime.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?