Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Trei moldoveni ar putea face parte din prima colonie a pămîntenilor pe Marte

9 ian. 2014,, 13:15   Societate
5136 3
Foto: podrobnosti.ua
Doi bărbați și o femeie din Republica Moldova s-au înscris în proiectul „Mars One” de colonizare a „planetei roșii”. Este vorba de Svetlana (35 de ani), Boris (41) și Constantin (25), care în prezent locuiește în SUA, relatează „PRO TV Chișinău”.

Ei sînt dispuși să lase totul pe Pămînt și să plece în călătorie, chiar dacă știu că întoarcerea lor nu este preconizată.

Alături de cei trei moldoveni, în proiectul „Mars-One” s-au înscris circa 200 de mii de entuziaști. Doar 1058 au trecut în etapa următoare. Nu se știe dacă Boris, Constantin și Svetlana sînt printre ei. Se știe însă că o româncă de 43 de ani a reușit să se califice. Dacă cetățenii moldoveni vor fi selectați, ei vor trebui să participe la antrenamente timp de 7 ani.

Proiectul „Mars One” prevede ca în 2018 să fie trimis mai întîi un robot, pentru a stabili unde va fi amplasată colonia. Apoi primul echipaj uman va fi format din doi bărbați și două femei. Cei patru ar urma să plece în 2022, iar călătoria va dura un an. Un alt echipaj ar urma să fie trimis peste încă 2 ani.

Procesul de pregătire și selectare a candidaților va fi transmis în regim de reality-show. Evenimentele de pe Marte, de asemenea, vor fi transmise de un post de televiziune.

Proiectul „Mars One” a fost lansat în anul 2011 de doi olandezi care intenționează să creeze către anul 2025 pe Marte o colonie permanentă a pămîntenilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?