X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Starea justiției moldovenești poate fi numită deplorabilă – declaraţie

3 ian. 2014,, 14:35   Politică
7494 1
Foto: europalibera.org
De această părere este fostul judecător la CEDO, avocatul Stanislav Pavlovschi, care susţine că termenul „deplorabil” înseamnă, în primul rînd, lipsă totală de profesionalism.

În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, Stanislav Pavlovschi a spus că procurorii și judecătorii din ţară nu cunosc legea, iar nivelul de corupţie este foarte înalt.

„Noi nu avem exemple de mare corupție în instanța de judecată, pentru că ea nu poate fi probată. Consecințele corupției se reflectă prin hotărîrile ilegal adoptate de către stimații domni judecători – este foarte simplu. Cred că autoritățile naționale ale Moldovei, dacă ele sînt sincere în dorința lor de combatere a acestui flagel, trebuie să înceapă cu anchetarea cauzelor de adoptare a deciziilor ilegale de către judecătorii noștri”, consideră Pavlovschi.

Totodată, fostul judecător la CEDO consideră că imaginea Republicii Moldova în exterior are de suferit din cauza tărăgănării reformării sectorului justiţiei.

„Știți, deja lumea rîde. Deci atunci cînd partenerii noștri de dezvoltare se duc la donatorii externi și cer bani, aceștia întreabă: „Iarăși pentru reforma în Moldova?! Oare nu au fost de ajuns zeci de milioane pe care noi i-am bufnit acolo? Mai vreți încă 10 milioane? Oh, my God, ce fac ei cu acești bani?!”. Vă închipuiți, 60 de milioane de euro face aproape cît 1 miliard de lei! 900 și ceva de milioane de lei numai pentru justiție! Cu această sumă de bani se poate de demolat justiția totalmente și de construit o justiție nouă la noi în țară”, a conchis Pavlovschi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?