Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4021

Expert: Cariera politică a lui Leancă nu va fi afectată de criticile aduse lui Băsescu

23 dec. 2013,, 17:12   Politică
5687 9
Foto: noi.md
Afirmațiile tăioase ale consilierului președintelui României la adresa premierului Iurie Leancă constituie o reacție firească, așteptată a reprezentanților președinției române la spusele oficialului moldovean. Așa a comentat, pentru NOI.md, analistul politic Anatol Țăranu, afirmația făcută de Iulian Chifu, potrivit căruia Leancă a pierdut ocazia să tacă.

“Este absolut firesc că declarația consilierului președintelui român trebuia să intre în contrasens cu ceea ce a spus Leancă. Funcția consilierului este de a-l apăra pe Băsescu și de a-l prezenta opiniei publice într-o lumină pozitivă”, a precizat Țăranu.

Deși admite că Leancă nu a ales cea mai potrivită manieră pentru a critica declarațiile unioniste ale lui Băsescu, analistul e de părere că gestul nu-i va afecta cariera diplomatică.

“Declarația lui Leancă nu a fost expusă în maniera cea mai elegantă, însă Chifu a încercat să prezinte ceea ce dorește el să vadă. Cu siguranță, ceea ce a spus Leancă nu-i va periclita nici cariera politică și nici cea diplomatică”, a conchis expertul.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Iulian Chifu a menționat că premierul moldovean ar fi procedat mai bine, dacă se abținea de la orice comentarii pe marginea declarațiilor unioniste făcute de Băsescu. Anterior, Leancă a declarat că asemenea declarații creează probleme Republicii Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?