X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

"Moldovagaz" este dispusă să examineze posibilitatea livrării gazelor naturale din Europa prin conducta "Iaşi-Ungheni"

19 dec. 2013,, 10:25   Societate
3288 0
Foto: noi.md
Societatea pe acţiuni moldo-rusă "Moldovagaz" este dispusă să analizeze posibilitatea importării şi distribuirii gazelor naturale prin intermediul conductei "Iaşi-Ungheni".

Potrivit agenţiei "Infotag", miercuri, în cadrul întrevederii cu jurnaliştii, directorul general al companiei, Alexandr Gusev, a declarat că "dacă preţul pentru gaze va fi acceptabil, atunci această chestiune trebuie analizată".

"Aşteptăm finalizarea lucrărilor de construcţie a conductei. Chiar dacă la frontieră există depozitări de gaze, temporar nu avem posibilitatea de a asigura toţi consumatorii cu combustibil", a menţionat top-managerul, lăsînd să se înțeleagă că multe aspecte depind de existenţa gazelor naturale la frontiera României cu Republica Moldova, cantitatea acestora şi, desigur, preţul.

Potrivit lui Gusev, posibilităţile tehnice de asigurare cu gaze naturale prin conducta "Iaşi-Ungheni" vor apărea după construcția conductei "Ungheni-Chişinău", proiect planificat de Guvernul Republicii Moldova.

Întrebat dacă "Moldovagaz" este dispusă să participe la construcţia acestei conducte, Gusev a răspuns: "Acest subiect trebuie discutat în cadrul Adunării acţionarilor, dar mai întîi trebuie să cunoaştem în detalii toate condiţiile. Orice investiţie trebuie să se răscumpere. În primul rînd, deciziile trebuie luate reieşind din fezabilitatea economică, dacă investiţiile se vor răscumpăra".

Gusev a atras atenţia asupra faptului că pentru consumatorii de gaze, preţul acestora întotdeauna va fi important, iar dacă combustibilul va fi mai scump, atunci procurarea acestuia nu se merită.

"Este bine atunci cînd există posibilitatea de alegere. Este mai bine de ales între două surse, iar din trei este mai bine decît din două. Dar făcînd alegerea, trebuie să ne conducem de preţul gazelor", a conchis şeful SA "Moldovagaz", Alexandr Gusev.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?