Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Michelle Bachelet, realeasă în funcția de președinte al statului Chile

16 dec. 2013,, 12:00   Externe
4894 0
Foto: theguardian.com
Socialista Michelle Bachelet a cîştigat detaşat duminică alegerile prezidenţiale din Chile, transmite France Presse.

După ce a ocupat funcția de președinte al statului Chile în perioada 2006-2010, socialista Michelle Bachelet a cîştigat detaşat alegerile prezidenţiale organizate ieri în această țară, cu peste 60% din sufragiile exprimate, potrivit primelor rezultate parţiale din 56% din birourile electorale. Contracandidata sa, conservatoarea Evelyn Matthei, a felicitat-o deja pentru victorie.

"Este clar, ea a cîştigat. Noi o felicităm. Apoi, îi voi face personal o vizită", a declarat Evelyn Matthei, potrivit Agerpres.

Michelle Bachelet este medic de formaţie şi a fost prima femeie aleasă la conducerea unei ţări sud-americane în 2006. În cadrul campaniei electorale din acest an, Michelle Bachelet a promis să demareze în primele 100 de zile după alegerea sa un ambiţios program de reforme, care se bazează în special pe o revizuire a Constituţiei din 1980, moştenită de la dictatură, o reformă fiscală vizînd o creştere a impozitării societăţilor de ordinul a 8 miliarde de dolari (3% din PIB), destinată în special unei reforme a sistemului educativ pentru a institui o educaţie publică de calitate, ameliorarea sistemului de sănătate şi a serviciilor publice.

Peste 13 milioane de alegători au fost chemaţi la urne ieri în Chile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?