Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

UE a liberalizat piața pentru vinurile din Moldova

10 dec. 2013,, 14:25   Economie
4071 1
Foto: noi.md
Vinurile moldoveneşti vor ajunge pe piaţa din Uniunea Europeană începînd cu 1 ianuarie 2014. Membrii Parlamentului European au votat o propunere înaintată de Comisia Europeană, menită să elimine toate restricţiile la importul de vinuri moldoveneşti, transmite publika.md.

Potrivit raportorului pentru comerţ cu Republica Moldova, Iuliu Winkler, decizia a fost aprobată cu 503 voturi pro, 14 împotrivă şi 17 abţineri. Oficialul european a mai subliniat că votul de astăzi este un semnal politic puternic pentru susţinerea parcursului european al Republicii Moldova, după ce ţara noastră a fost supusă unor presiuni nejustificate din partea Rusiei.

Comisia Europeană a propus pe 25 septembrie să fie deschisă complet piața Uniunii Europene pentru importurile de vinuri din Republica Moldova, înainte de intrarea în vigoare a Acordului de asociere între UE și Republica Moldova și a Acordului de liber schimb. Legea urmează să fie validată de miniștrii responsabili pentru comerț din partea celor 28 de state membre ale UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?