X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Filat folosește orice posibilitate pentru a fi în văzul lumii – declarație

9 dec. 2013,, 13:02   Politică
4789 5
Foto: noi.md
Pentru Filat, care în Moldova are o autoritate egală cu zero, discursul de pe Maidanul din Kiev este unica posibilitate pentru a fi văzut și pentru a se vorbi despre el. De această părere este fostul viceministru de externe Valeriu Ostalep, față de participarea președintelui PLDM, Vladimir Filat, la evenimentele din centrul Kievului.

„Filat poate fi înțeles, avînd în vedere ca în țara noastră are o autoritate egală cu zero și ținînd cont de boala lui psihică, cînd în permanență are nevoie de atenție. El cu ușurință ar putea să se filmeze chiar și în publicitatea pentru Green card, la fel ca vedetele noastre. În Moldova Filat nu mai poate provoca niciun fel de interes. El folosește orice posibilitate de a apărea în văzul lumii și este evident că Filat nu prezintă interes nici pentru Ucraina, nici pentru Moldova.

De regulă, acolo unde el apare provoacă mai multe minusuri decît folos”, consideră Ostalep.
În opinia analistului politic Vitalie Andrievschi, prin participarea la mitingul de la Kiev Filat l-a susținut pe Vitali Kliciko, cu care face parte din Partidul Popular European. Andrievschi califică acțiunea lui Filat mai mult ca una emotivă decît calculată.

„Posibil că e vorba pur și simplu de poziția lui proeuropeană și a considerat că trebuie să-i susțină pe cei care luptă pentru integrarea europeană la Kiev, chiar și cu riscul de a pierde o parte a electoratului aici și a stîrni nemulțumirea autorităților din Rusia și Ucraina”, a menționat analistul politic.

Sîmbata trecută, președintele PLDM, Vladimir Filat, a participat la acțiunile de protest organizate de opoziția ucraineană. Filat a participat la miting la invitația președintelui partidului „UDAR”, Vitali Kliciko.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?