X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

CUC va inspecta posturile de menţinere a păcii din zona de securitate

6 dec. 2013,, 14:45   Societate
2695 0
Foto: moldovenii.md
"Comisia Unificată de Control va efectua, pe data de 26 decembrie, o inspecţie de rutină a celor 15 posturi comune de menţinere a păcii, din zona de securitate (ZS) de pe Nistru", a declarat corespondentului "Infotag", copreşedintele CUC din Moldova, generalul Ion Solonenco.

În opinia acestuia, decizia dată a fost luată în ajunul reuniunii CUC. Posturile vor fi inspectate de către şefii militari de rang înalt ai ambelor părţi.

"Este necesar să se ştie în ce condiţii au întîlnit trupele iarna. Dacă este pregătit tot necesarul de apă, combustibil pentru încălzire, în ce stare se află echipamentul electric al posturilor, etc. Acest tip de inspecţie se efectuează de două ori pe an, înainte de perioada de vară şi cea de iarnă", a subliniat Solonenco.

Comentînd includerea a 24 de întrebări pe ordinea de zi de la ultima reuniune CUC, acesta a amintit că din 7 iunie pînă în 27 noiembrie, Comisia a fost mai mult inactivă din cauza poziţiei contradictorii a părţilor. „Noi salutăm modul în care CUC şi structurile acesteia au ieşit din acest impas, şi sîntem bucuroşi că părţile au găsit soluţii şi compromisuri, astfel încît mecanismul operaţiei de menţinere a păcii în zona de securitate să funcţioneze la capacitate maximă şi în beneficiul populaţiei din regiune", a menţionat generalul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?