X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Artur Reşetnicov: Comuniştii sînt dispuşi să acorde sprijin autorităţilor în modificarea constituiţiei

27 noi. 2013,, 02:40   Politică
5769 8
Foto: tribuna.md
"Partidul Comuniştilor (PCRM) este dispus să propună Coaliţiei de guvernare un proiect de lege de modificare a Constituţiei Republicii Moldova, astfel încît judecătorii să fie aleşi prin votul poporului", i-a declarat reporterului agenţiei "INFOTAG" parlamentarul PCRM, Artur Reşetnicov, fost şef al Serviciului de Informaţii şi Securitate.

În opinia legislatorului, "mărirea salariilor judecătorilor nu este o metodă de combatere a corupţiei şi nu va provoca decît o nemulţumire şi mai mare a populaţiei".

"Guvernarea a pierdut lupta împotriva corupţiei şi Vlad Filat a fost demis. Acum, ei propun noi măsuri în acest sens, majorînd salariile judecătorilor, dar de ce să nu le ridice, pentru început, pentru toate categoriile de cetăţeni? Prin ce judecătorii se deosebesc de profesori sau de medici?", s-a întrebat deputatul.

El a spus că PCRM "este gata să-i propună coaliţiei, dacă aceasta prevede la modul serios combaterea corupţiei în sistemul judecătoresc, să modifice Constituţia şi să prevadă alegerea judecătorilor de către popor".

"Iată propunerea concretă pe care o lansăm, dar ei nici nu doresc să o studieze, demonstrîndu-şi impotenţa politică. După cinci ani de guvernare a coaliției, în conștiința cetăţenilor integrarea europeană se asociază cu sărăcia, reducerea locurilor de muncă, creşterea preţurilor şi a tarifelor, criminalitatea, pentru că oamenii anume aceasta au văzut în ultimii cinci ani. Cum pot schimba acest lucru panourile cu inscripţiile despre viitorul european frumos?", s-a arătat nedumerit Reşetnicov.

În viziunea sa, chiar şi mitingul în susţinerea integrării europene a Moldovei "a demonstrat faptul că Europa nu mai sprijină guvernarea actuală".

"A fost straniu, căci mulţi comisari europeni au fost invitaţi la miting, dar nimeni nu s-a prezentat, deşi mai înainte au vizitat Chişinăul. Chiar şi ambasadorul Uniunii Europene în R.Moldova, Pirkka Tapiola, a părăsit ţara ca să nu participe la miting. Duminică, 3 noiembrie, a început ziua numărătorii inverse a guvernării. Actuala guvernare nu are şanse de reabilitare, după ce a fost încălcată Constituţia, a fost uzurpată puterea, a fost furată proprietatea poporului, iar autorităţile protejează criminalitatea. Doar cel care se află în cosmos poate să nu vadă toate acestea. Noi am simţit toată nelegiuirea regimului lor, atunci cînd am fost bătuţi, interzişi, şi-au bătut joc de noi. Amintiţi-vă doar de închiderea postului de televiziune de opoziție NIT, interzicerea simbolurilor comuniste, intentarea de dosare penale şi administrative în privinţa activiştilor noştri. Aceasta ne-a făcut mai tari şi oamenii văd că reprezentanţii guvernării se sperie la rostirea cuvîntului "comunist", pentru că avem în spate oamenii, masele populare", a spus Reşetnicov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?