X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Andrievschi: Partidele de guvernămînt nu au demonstrat că sînt mai destoinice decît PCRM

19 noi. 2013,, 17:45   Societate
4177 3
Foto: tribuna.md
Potrivit unui sondaj efectuat recent, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PCRM ar obține majoritatea mandatelor. Analistului politic Vitali Andrievschi susține că acest lucru se poate întîmpla, în primul rînd, din cauza lipsei unei a treia forțe. "Pe terenul opoziției nu s-a format o alternativă puternică a PCRM, care ar putea smulge aceste voturi și toată lumea care nu este de acord cu partidele de la putere aderă la PCRM, precum și la partidele care nu vor lua parte la alegeri", a spus analistul.

"În rîndul al doilea, cei de la putere nu au demonstrat că sînt mai buni și mai destoinici decît comuniștii. Acesta este încă ecoul războiului dintre partidele de la guvernare și fantoma acestuia continuă să se manifeste. Pentru a schimba această situație, partidele de la putere ar trebui să își concentreze eforturile doar pentru a crea. Numai atunci ele vor fi capabile să convingă oamenii să voteze pentru ei la alegeri. Dar dacă ei nu vor oferi programe de creare și oamenii nu vor vedea schimbări reale, atunci această tendință se va menține și peste un an", a subliniat Andrievschi.

În același timp, analistul politic Roman Mihăeș consideră că, deși Partidul Comuniștilor conduce cu o mare diferență față de celelalte partide, cele mai recente sondaje arată că el pierde teren în ratinguri. Expertul explică ratingul înalt al PCRM prin mentalitatea sovietică a societății. "În Republica Moldova electoratul trăiește încă cu era sovietică și crede în ideologie populistă ieftină, orientată spre Est, spre Rusia. În plus, se păstrează încă o nostalgie, mai ales din partea minorităților naționale. Comuniștii dețin monopolul pe flancul stîng. Și nici un partid care concurează cu ei, nu a putut distruge nucleul lor electoral", a concluzionat analistul.

Potrivit noului Barometru socio-politic, prezentat astăzi de Institutul de Marketing și Sondaje IMAS-INC Chișinău, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, comuniștii ar obține majoritatea mandatelor. Din numărul total de respondenți, 34,9 % ar vota pentru Partidul Comuniștilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?