Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4067

Noi cifre oferite de BNS referitoare la recensămîntul populației și locuințelor

25 mai. 15:20   Societate
5483 0

Pînă la finalul zilei de 23 mai 2024, în cadrul Recensămîntului populației și locuințelor au fost recenzate circa 1 milion 331 mii de locuințe (inclusiv cele ocupate, secundare și neocupate) și circa 1 milion 952 mii de persoane. Datele au fost prezentate astăzi de către Biroul Național de Statistică (BNS).

Potrivit sursei citate, numărul populației recenzate include atît persoanele cu reședință obișnuită, cît și cele fără reședință obișnuită în Republica Moldova, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

Totodată, BNS a prezentat și informația privind ponderea locuințelor recenzate în total locuințe estimate, în profil teritorial, la finele zilei de 23 mai 2024. Astfel, printre municipiile și raioanele în care se atestă cea mai înaltă rată de recenzare se numără Anenii Noi, Ungheni, Telenești, Călărași, Orhei, Glodeni, Rîșcani.

”Îndemnăm populația care încă nu a fost recenzată, să fie receptivă și deschisă de a participa la recensămînt, pentru a se regăsi în tabloul cu rezultate”, a precizat BNS.

Recensămîntul populației și locuințelor a fost lansat pe 8 aprilie și se va desfășura pînă pe 7 iulie curent. În acest interval, circa 4 mii de recenzori, urmează să ajungă din casă în casă pentru a colecta date despre populație și caracteristicile ei, precum vîrstă, sex, etnie, nivelul educației, ocupația etc., dar și locuințe și condițiile de trai, precum dotarea cu sistem de canalizare și aprovizionare cu apă, modul de încălzire ș.a.


Recensămîntul se desfășoară o dată la zece ani, fiind o activitate de amploare națională care oferă tabloul demografic complet al țării. Datele colectate în urma recensămîntului vor oferi informații pentru elaborarea politicilor publice, naționale și locale, necesare pentru dezvoltarea economică și socială a țării.

5
0
0
2
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?