X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Un cetățean moldovean, printre victimele de la Genova, unde s-a prăbușit un pod

15 aug. 2018,, 13:09   Societate
3518 0

Potrivit informaţiilor de ultimă oră furnizate de către autorităţile italiene, se confirmă că printre persoanele decedate ca urmare a prăbuşirii podului rutier din regiunea oraşului Genova este şi un cetăţean al Republicii Moldova cu dublă cetăţenie.

Consulatul se află în contact cu rudele, anunță Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Consulul General al Republicii Moldova la Milano s-a deplasat la Genova.

Prim-ministrul Pavel Filip a transmis astăzi un mesaj de condoleanțe poporului italian și tuturor familiilor îndurerate. Premierul a menționat că autoritățile se vor implica în oferirea asistenței necesare pentru repatrierea corpului concetățeanului nostru.

„Guvernul va interveni și de această dată. Pentru noi este important fiecare cetățean, iar durerea familiei și a celor apropiați este durerea noastră, a tuturor”, a subliniat prim-ministrul.


Șeful Executivului a solicitat structurilor responsabile să se ocupe de procedura de repatriere a persoanei decedate. Consulatul general al Republicii Moldova la Milano va oferi suportul necesar în acest sens.

Amintim că o porţiune a unui viaduct al autostrăzii A10 s-a prăbuşit astăzi lîngă oraşul Genova, în nord-vestul Italiei, iar mai multe autovehicule au căzut în gol. Autoritățile au anunțat cel puțin 38 de morți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?