Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4030

Interdicția de a comercializa bere după 22:00 - o încercare a Ministerului Sănătății de a combate alcoolismul

31 oct. 2013,, 14:30   Societate
3224 0
Foto: expert.ru
Ministerul Sănătăţii a elaborat un proiect de lege cu privire la interzicerea comercializării berii în magazine după ora 22.00, considerînd că această măsură va micşora nivelul de alcoolism, în special în rîndurile tinerilor.

Vicedirectorul Centrului Naţional de Sănătate Publică, Ion Şalaru, a comunicat pentru reporterul Agenţiei "Infotag", că la bere trebuie să fie aceleaşi interdicţii ca şi pentru alte băuturi alcoolice, deoarece berea tot reprezintă o cauză a dependenţei alcoolice.

"Interzicerea comercializării berii după ora 22.00 este o metodă efectivă de a lupta cu alcoolismul din ţară doar în cazul în care pe lîngă aceasta vor mai avea loc ceva acţiuni în acest domeniu la nivel de ţară", a menţionat acesta.

Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Moldova ocupă primul loc din lume pentru consumul de alcool - 21 l pe cap de locuitor. Mortalitatea din cauza alcoolului este de două ori mai mare decît în ţările europene.

Potrivit Dispensarului Republican de Narcologie, la evidenţă sînt puşi în jur de 50 mii de persoane, care suferă de alcoolism. Potrivit datelor statistice, fiecare al zecelea deces din RM este legat de consumul excesiv de alcool. 60% din sinucideri au loc în stare de ebrietate, iar 40% de intoxicări au loc din cauza alcoolului. Fiecare al treilea accident rutier se întîmplă din cauza şoferului beat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?