X 
Cutremure stiri: 502

Republica Moldova începe să respire aer sovietic – declarație

31 oct. 2013,, 10:47   Politică
5455 4
Foto: noi.md
Liderul Partidului Acțiunea Democratică, Mihai Godea, declară că membrii partidului nu vor susține manifestația planificată de coaliția de guvernare pe data de 3 noiembrie în Piața Marii Adunări Naționale. O declarație în acest sens a făcut Mihai Godea în cadrul unei conferințe de presă, transmite NOI.md. Potrivit lui, PAD nu dorește să fie complice la presiunile făcute de actuala guvernare asupra oamenilor.

“Informațiile parvenite din teritoriu sînt cel puțin tulburătoare. Oamenii sînt intimidați, angajații bugetari sînt impuși de șefi să participe la manifestație, se fac liste pentru verificarea prezenței. Se pregătește un miting național care să aplaude politica de stat, cu oameni intimidați, cu slogane gata pregătite. O astfel de manifestație ne apropie de Uniunea Sovietică sau de actualul regim din Coreea de Nord, dar cu siguranță nu ne apropie de Uniunea Europeană. Țara noastră începe să respire aer sovietic proaspăt”, a spus Mihai Godea.

Deputatul neafiliat a spus că această „paradă de stat nu poate fi comparată cu marile adunări naționale care au readus Republicii Moldova istoria, limba și independența”.

“Nu exclud că în PMAN vor ieși oameni de bună credință, care cred în ideea integrării europene, dar îmi pare rău să-i anunț că vor fi folosiți cinic de politicienii care le-au folosit votul proeuropean pentru a se îmbogăți”, a subliniat Godea.

Anterior și deputatul PCRM, Mark Tkaciuk, a sugerat că PCRM va organiza un marș pe data de 3 noiembrie, cînd în PMAN sînt așteptați cetățenii la manifestația organizată de Coaliția de Guvernare Pro-Europeană.

Unii experți susțin că guvernarea are un plan de rezervă în cazul unor eventuale provocări la mitingul din 3 noiembrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав