X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

În Brunei pentru furt vor fi amputate mîinile

23 oct. 2013,, 01:08   Externe
2971 0
Foto: informing.ru
Autoritățile din Brunei continuă să ducă țara pe calea Islamului radical. Astfel, sultanul Hassanal Bolkiah de 67 de ani, a declarat că din aprilie 2014, în Brunei sancțiunile penale vor fi aplicate în conformitate cu legile Sharia (legile islamice).

"Cu intrarea in vigoare a acestei legislatii, ne indeplinim datoria fata de Allah", a declarat sultanul.

Noua legislație prevede amputarea membrelor pentru hoți, biciuirea pentru consumul de alcool și avort și lapidarea in caz de adulter.
În acest caz , analiștii politici spun că în ultimii ani , autoritățile au luat mai multe măsuri cu privire la modul de a islamismului radical , care , așa cum arată experiența unor țări precum Egipt, nu foarte bun.

Legea islamica nu se va aplica decît musulmanilor, dar rămîne de văzut în ce măsură. Bruneiul are deja doua sisteme judiciare: unul civil și altul islamic. Domeniul de competență al celui din urmă este în prezent limitat la litigii minore precum diferende matrimoniale.

Sultanul Hassanal Bolkiah încearcă din 1996 să aplice Sharia. Aseastă orientare spre islamul radical nu este cea mai bună opțiune, după cum arată experiența unor țăti ca Egiptul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?